Felhívás a Magyar Honvédség aktív és szolgálaton kívüli állományához

Az Európa Kontakt Buth Alapítvány az alábbi felhívással fordul a Honvédelmi Minisztérium alárendelt szervezetei minden egyes volt és jelenlegi munkatársához.

Kérjük, hogy az úgynevezett „Honvéd Veterán Otthon” létrehozásával kapcsolatosan elindított kezdeményezésünket emberi és szakmai alapon indokolva segítsék a szociális és egészségügyi területen szolgálatot teljesítő mai és egykori bajtársak! Közös akarattal hozzuk létre azt a multifunkcionális „Honvéd Veterán Otthont”, amelynek kialakítása több mint húsz éve már ígéret!

Minden trauma feldolgozható! És minden katona méltó az időskori gondoskodásra!

Adódik a kérdés, hogy miként lehet kezelni a poszttraumás stresszben szenvedőket? Egyáltalán gyógyítható-e ez a betegség?

Györffy Ágnes hangsúlyozta:

a már kialakult betegséget sikerrel tudják kezelni a pszichoterápia változatos formáival, ahol a tünethez, az egyén állapotához, a traumatizáció jellegéhez kell, hogy igazodjon a terápia egyéni vagy csoportos formája. A betegek emellett kiegészítésként kaphatnak gyógyszeres segítséget is.

https://honvedelem.hu/hirek/hazai-hirek/poszttraumas-stressz-amikor-elakad-a-lemez.html

Kérjük, hogy a szakemberek álljanak végre a kezdeményezés mellé! Szakmai írásaikat tegyék közzé az alapítvány oldalán, és minden egyéb módon segítsenek a téma fontosságát a HM felé alátámasztani.