MEGHÍVÓ

A Honvédmenház történetét bemutató tablókiállításra várunk mindenkit a Katonai Emlékparkba október 14. és december 8-a között.

Az ingyenesen megtekinthető tárlat bemutatja e különleges intézmény létrejöttének történetét, a majd 60 évig tartó működése alatt ott élt közel 1100 fő 48-as honvéd veterán mindennapi életét. A kiállításon látható lesz a II. világháború idején megsemmisült épületet bemutató makett is.

Megnyitó: 2024. október 14. hétfő, 15.00

A kiállítást megnyitja Albertné Görgey Zsuzsánna, a Görgey Kör elnöke.
Kurátori körbevezetést tart Ress-Wimmer Zoltán történész, a Görgey Kör alelnöke.

Helyszín: Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, fedett terasz

“Az 1848/49-iki rokkant honvédeknek hálás elismerésül a nemzet egyesei.”


Számunkra különösen fontos kiállításra invitáljuk az alapítvány tevékenységét figyelemmel kísérő embereket, mert a mi kezdeményezésünk is a Soroksári úton egykor volt Honvédmenház példájára hivatkozva lett elindítva.

Annak ellenére, hogy a Honvédelmi Minisztérium illetékesei jelenleg sem szükségesnek, sem megvalósíthatónak nem tartják a multifunkciós honvéd veterán otthon létrehozását, mi bízunk benne, hogy erről a kérdésről még lesz szakmai alapon szervezett vita, és még azt is el tudjuk képzelni, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben is akad egy Vidats János formátumú képviselő, vagy tehetős vállalkozó hazafi, aki a kezdeményezést felkarolja és megvalósítja.

Az alábbiakban megtalálható a kezdeményezés is. És támogatókat továbbiakban is várunk!