A katonák a honvédeskü letételekor tesznek fogadalmat, hogy Magyarországot az „életük árán is megvédik”. Veteránként is az esküjükhöz hűen kell élniük, vállalva sérüléseik és tettük következményeit. A nyugállományúak egyrészt képviselik a Magyar Honvédség múltját, másrészt építik annak jelenét, és hatást gyakorolnak a szervezet jövőjére is. Ezért a szolgálatukat méltó módon kell a hazának is meghálálnia.

A nyugállományúakról való gondoskodás a jelen és jövő honvédségének a jó értelemben vett felelőssége.

https://www.uni-nke.hu/hirek/2020/12/22/obsitoskent-es-veterankent-magyarorszagon

Nekünk meggyőződésünk, hogy a veterán katonákról való gondoskodás ugyanígy a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium felelőssége.

Magyarországon 40 ezer nyugállományú katona van, és számítanak rájuk a fiatalok megszólításában.
Mi azt szeretnénk elérni, hogy ezt ne csak szavakban tegyék, hanem látszódjon a valóságban is. Ehhez természetesen újra kell gondolni, és be kell indítani a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség, valamint a nyugállományú- és veterán katonák valódi érdekvédelmében érdekelt szervezetek képviselőiből álló Idősügyi Tanács és Érdekvédelmi Fórum rendszeres működését!


🇭🇺 A veterán (a latin veteranus szóból ered, a jelentése: „öreg katona”) olyan személy, akinek hosszú pályafutása volt egy megbecsült foglalkozásban vagy készségben.

A veterán katona olyan személy, aki szolgált a hadseregben, de már nem áll aktív szolgálatban. Az olyan veterán katonát, aki közvetlenül harcban szolgált egy háborúban, háborús veterán-nak is nevezik (bár nem minden katonai konfliktust neveznek feltétlenül háborúnak).

Csatlakozz a veterán közösséghez!

Amennyiben úgy gondolod, hogy a fentiek alapján a veteránok társadalmi rétegéhez tartozol, és szeretnél is egy összetartó közösség tagja lenni, akkor az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz.

    Ez az űrlap Akismetet használ a spam csökkentése érdekében. Ismerje meg, hogyan dolgoztatnak fel az adatai.

    Az űrlap beküldésével hozzájárulást ad a jelentkező a személyes adatainak kezeléséhez.