"Szolidaritás Katonáinkkal"

Regisztráció

56 hozzászólás

 1. Nagy György

  A javasolt emléktábla tartalma méltatlanul egyszerű. Annál sokkal többet érdemel az a nagyszerű történelmi múlt, az objektum. hiszen több mint száz éven át hazánk igazi „SASFÉSZKE” volt. Az objektumban több mint száz éven át sok-sok ezer nagyszerú honvédtisztet és katonát készítettek fel hazánk védelmére. Emlékük tiszteletére egy komoly, a történelmi tényeket objektiiven tartalmazó emlékfalat kell emelni, ideológia mentesen, a megtortént tényeket következetesen feltüntetve, az építésétől napjinkig. / képekkel, logókkak, jelvényekkel illusztrálva /, hogy méltóan tükrözze hazánk katonai küzdelmeit, eseményeit/. A megtervezésében és megépíteésében az ÁLLAMUNKNAK IS KÖZRE KELL MŰKÖDNIE. Természetesen én is küldöm a támogatásomat.

 2. Teljes mértékben egyetértünk azzal, hogy az adott területen 1898 és 2008 között állt laktanyának és a benne egykor működött katonai szervezeteknek és tisztképző intézményeknek emléke egy nagyobb volumenű emlékhelyet érdemelne. Ezért is kívánjuk a teljes 110 év örökségét őrizni. Azonban állami akarat hiányában magán adománygyűjtés alapján csupán egy emlékkő elhelyezését tartjuk megvalósíthatónak. Természetesen a mi megítélésünk szerint 15 év után ezt is sokkal több mint a semmi.
  Köszönjük az észrevételt és a támogatást!

 3. Dr. Hautzinger Gyula

  Kedves Sándor! Teljesen egyetértek a döntéssel. Szerény összeggel támogatom az emlékhely kialakítását. Örülök, hogy elfogadható, tisztességes megoldás született, nagyra törő, hagymázas elképzelésekkel szemben. Azzal is egyetértek, hogy nem várunk senkire, belevágunk magunk. Ez méltó hozzánk!Remélem, az általam is ismert honvédségi alapítványok is lehetőségeikhez mérve támogatják az ügyet. Magam, kétszer fordultam meg az Alma Mater falai között. Hallgatóként 1967-1971 között, majd jó húsz évvel később az intézmény tanszék-vezetőjeként. Köszönjük az eddigi értékes munkádat, várjuk a további fejleményeket.

 4. Dr. Németh Ernő

  SZIASZTOK!
  A MAI NAP, okt. 25.!, ÁTUTALTAM AZ OTP SZÁMLÁMRÓL X ÖSSZEGET A MAGNATBANK SZÁMLÁRA! AMIÉRT ÍROK AZ A SZITUÁCIÓ, AMIKOR MEGKÉRDEZTÉK, HOGY MI IS EZ ÉS KIÉ IS A BANK?
  AZÓTA ÉN IS KERESEM A VÁLASZT!!!

 5. Tegnap egy győri helyijárati buszon láttam a MagNet Bank reklámját. Győri irodájuk a Kisfaludy utcában van.

 6. Jelentős változás zajlott le idén nyáron a nyugat-magyarországi bankpiacon. Hosszú működés után megszűnt a Sopron Bank, amelynek fiókhálózata beolvadt a MagNet Magyar Közösségi Bank Pest megyei fiókhálózatába. Ennek megfelelően Győrben is megjelent széles szolgáltatási körrel a közösségi, értékalapú bankolás szemléletének erősítését kiemelten kezelő, száz százalékig magyar magántulajdonban lévő pénzintézet.

 7. Nagyon örülök, hogy az alapítvány felvállalta az Üllői úti emlékhely létesítésével kapcsolatos feladatokban való részvételt. Elsősorban ezért vállaltam ez év őszén kuratóriumi tagságot. Pozitívan ítélem meg, hogy az alapítvány tevékenységének hosszabb szüneteltetése után az emlékhely létesítése érdekében megújult.

 8. Ferenc Kondákor

  Csatlakozom.

  • Köszönöm Ferenc!
   Kérlek, a fenti űrlapot kitölteni szíveskedjél, és akár itt, akár magán üzenetben írjad meg, milyen feladatok azok, amelyet vállalni tudsz.

 9. Varsányi Miklós

  Már sikerült , büszke vagyok rá hogy tagja lehetek a csoportnak ! Nagyon szépen köszönöm !
  A vasutnál megtatott találkozón sajnos eü okok miatt nem sikerült részt venni ( ezt privát jeleztem is , ugyan úgy mint a jelvénnyel való véleményem .

 10. Gelencsér Tamás

  Örömmel vettem kezdeményezésüket az Üllői úti emlékhely megvalósításával kapcsolatban. Növendékiskolán végeztem 1981-ben, csodálatos tanárokat, iskola társakat ismertem meg az itt eltöltött 5 év alatt. Egy nagy család voltunk! 1976-ban még két körletünk volt. Felső körlet az „U” alakú alakulótérnél. Az alsó körletben folytak a zenei oktatások a nyomda épülete mellett. 1977-ben költöztünk be az új, ötemeletes épület negyedik és ötödik emeletére. Jó mulatság, férfi munka volt! Gelencsér Tamás nyá. katonazenész.

 11. Németh István

  Khmmm… És miből is lesz kifizetve? Ugyanis a rendelkezésre álló összeg erre nem elégséges…

  • Tisztelt Németh Úr!
   Higgye el, ha a „rendelkezésre álló összeg elégséges” lenne, akkor kimondottan erre a célra nem gyűjtenénk a helyhez kötődő emberek támogatását.
   Persze mi jobban örülnénk, ha hasonló kérdései helyett ön is inkább azzal foglalkozna, hogy a szerintünk szép emlékkő-kompozíció hamarosan elkészülhessen.
   Megtisztelő érdeklődését külön is köszönjük!
   Hozzászólásai külön műfaj

 12. Hoffer Tibor

  Szuper lesz!
  Köszönöm az eddigi munkát, fáradozást, feláldozott rengeteg szabadidőt, pénzt, ősz hajszálakat, nagyszerű előkészítő csapat!
  Továbni kitartást és támogatókat!
  Hoffer Tibor

 13. Szeder László

  Köszönöm a lehetőséget!

  • Legyél te is a Szolidaritás Katonáinkkal Mozgalom tagja, és jelezzed hol és milyen területen tudsz segíteni!

   Megyei koordinátorokat keresünk! Hozzunk létre közösen egy jó kis közösséget, amely képes és kész lesz kiállni az aktív, és természetesen a nyugállományú katonák érdekeinek védelmében!

   Ezen az oldalon lévő űrlapot kell kitölteni!
   https://ekba.hu/szolidaritas-katonainkkal/

 14. Sándor Béla Papp

  Köszönet az eddigi munkátokért, elszántságotokért. Szeptemberi avatás ne csak terv legyen.Sok sikert.

  • Köszönjük! Nagyon bízunk benne, hogy végre maga a honvédelmi minisztérium is belátja, hogy ez az emlékhely a Magyar Honvédség tiszteletére fog ott állni a volt tiszti iskolánk – sokunknak a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola – egykori főbejáratának a helyén!

 15. köszönöm szépen hogy tagja lehetek a csoportnak

  • Az emlékkő-kompozíció az MVM Dome impozáns épülete és az Üllői út közötti parkosított területen lesz elhelyezve.

 16. Ákos Zabó

  A térképen az emlékkö helye az a sárga MVM dome feliratos valami, vagy máshol van, jó lenne ha jeleznétek

  • Az emlékkő-kompozíció az MVM Dome impozáns épülete és az Üllői út közötti parkosított területen lesz elhelyezve.

 17. Miklós Váczi

  Csak kérdésem van. Egyenruha viselésére milyen elképzelés van, nyugdíjas vagyok,igazolványom szerint egyenruha viselésére jogosult vagyok,van-e egységes állásfoglalás ezzel kapcsolatban. .

  • Katonai rendezvény. Ezért aki jogosult rá és szabályos egyenruhában meg tud jelenni, azt szívesen látjuk egyenruhában!

 18. Az Üllői úti katonai emlékhely létrehozása elvonta eddig a figyelmet a Szolidaritás Katonáinkkal Mozgalomról, de a projekt sikeres megvalósítása után itt az ideje, hogy megszerezzük, és országos mozgalomként az érintettek bevonásával tegyünk meg mindent a saját érdekeink védelméért, állami megbecsülésünk – végre tettekben is megnyilvánuló – emeléséért.
  Most, amikor már 60 fő regisztrált tagunk van, el kell kezdeni az országos lefedettség megszervezését. Ezért a csatlakozás során, illetve a már csatlakozók rövid üzenetben jelezzétek, ha regionális, megyei és helyőrségi koordinációs feladatokat szívesen vállalnátok!
  Feladat lesz bőven, hiszen akár az aktív, de főleg a nyugállományú katonák, veteránok járandóságait csorbitani nem engedhetjük.
  Ehhez, és benne a rászoruló társainkról történő szociális gondoskodáshoz, egészségügyi ellátás és üdültetés lehetősége biztosításához, megfelelő szintű nyugdíjas és veterán otthonok biztosításához várjuk minden volt és ma is aktív bajtársunk csatlakozását, segítségét és javaslatát!

  • Dogossy Károly

   Teljes mértékben egyetértek! Ne hagyjuk ki azt a lehetőséget, amit az emlékmű létesítéssel megragadtunk. Folytassuk a „Szolidaritás katonáinkkal” projekt keretein belül!

 19. Horváth Miklós

  Csak megrendülten tudom ezeket a sorokat leírni. Lajos „örök barátunkat” a tavalyi kuratóriumi-felügyelő bizottsági találkozásunk előtt személyesen nem ismertem. De, ahogy megtörtént, azonnal a szívembe zártam kedves, szerény, halk szavú, valóban szerethető személyét. Amikor az Emlékjel avatáson – sajnos utoljára – találkoztunk, már kerekes székben ültél. Nem is értettem, hogy miért, annyira felfoghatatlan volt. Közel hajoltam hozzád, üdvözöltelek, összeérintettük a homlokunkat, miközben azt súgtad nekem: „Látod, hogy hová jutottam?” Mi mást tehettem volna, rád mosolyogtam, s visszasúgtam: „De élsz, Lajoskám, élsz! Ne feledd!” Aztán elkészült – az utolsó közös – fényképünk, amelyen azért felfedezhető talán egy apró mosoly a te arcodon is. És most, október 2-án kaptam a hírt, sokakkal együtt, hogy odafent vagy a Hadak Útján, az égi regimentben szolgálsz már, s onnan tekintesz le ránk, a nélküled itt maradt bajtársaidra, tisztelőidre. Hiányozni fogsz, Lajos! Nagyon! Nyugodj békében!

 20. Jáger László nyá.őrgy.

  Nagy tisztelettel köszönöm, hogy volt felsőfokú iskolám tiszteletére megvalósítottátok az emlékhely felállítását.

 21. Dr. Jeney Géza László

  Tiszteletemet fejezem ki mindazoknak, akiknek az önzetlen egyéni erőfeszítéseik és munkájuk eredményeként létrejöhetett ez az emlékhely! Ugyanakkor szomorúan konstatálom azt, hogy a nagy múltú hazai szellemi, tudományos, katonai, rendészeti, határőrizeti és egyéb más szakirányultságú identitástudatot és hivatásrendeket teremtő tanintézmények és az általuk továbbgazdagított hagyományok legfontosabb relikviáinak a tudatos, tisztességes, és értékükön való megbecsülése ezúttal is csorbát kellett, hogy szenvedjen, mint már ilyen számos alkalommal korábban is megtörténhetett.

 22. A Veterán ház és „Honvéd otthon” témáját érintő véleményeket itt is el lehet mondani.
  Segítőket keresünk, akik adott településen képviselnék a „Szolidaritás Katonáinkkal Mozgalom” ezen projektjét. Őket arra kérem, hogy lehetőleg Emailben vegyék fel a kapcsolatot velünk!

 23. Sándor Papp

  Köszönet.

 24. István Sörös

  Én ezt,korábban hivatalból, 2007-től pedig a Hosz Nyugállományú Tagozat elnökeként már 20 éve próbálom elérni. Dŕ. Krizsán János vezetésével már több szociológiai felmérés készült. Ezek is hasznosíthatók. Szerintem leginkább a döntéshozói akarat hiányzott, és hiányzik ma is.

  • Kedves István!
   Összefogással talán hatni tudunk rájuk. Szerintem kezdjük el most, amikor szavakban ismét a veteránok és nyugállományú katonákról való gondoskodásról beszélnek.
   Hozzuk létre a kérdéssel foglalkozó, és a különböző szervezetek tagjaiból álló előkészítő csoportot!

   • Sörös István

    A Dr. Krizsán valójában Krizbai. Sokféle megoldást felvázultunk korábban. A Budapest illetve annak közelsége, azért került az első helyre, mert a nyá. katonák több mint fele ebben a körzetben van. Alkalmas objektum is volt bőven. A politikai akarat viszont mindig hiányzott. Sok sikert kívánok, rajtam nem múlik.

 25. Majsa Istvánné

  Szerintem nagyon jó lenne, ha megvalósulna, sokan élnének a lehetőséggel. Több özvegyen és család nélkül élő idős katonatisztet ismerek. Ha egészségi állapotom megromlik, szívesen költöznék az otthonba, hogy ne legyek családom terhére.

 26. Majsa Istvánné

  Örömmel támogatom a kezdeményezést! Nagy igény van rá! Anno 30 éve, amikor felmerült ez a gondolat, még aktív voltam, akkor is helyeseltem. Ma már nyugállományúként, 73 évesen is úgy gondolom, ha már nem tudom ellátni magam, szívesen költöznék az otthonba, hogy ne legyek a gyermekeim terhére. Ne várjunk újabb hosszú éveket! Köszönet a szervezőknek!!

 27. But Sándor

  László Erdős Ahogyan eddig is mondtam, az igény már húsz éve napirenden van. Nekem a Nagyoroszi helyőrség megszüntetése idején – amikor még a személyi és infrastrukturális feltételek jelen voltak – volt az a javaslatom, hogy itt kell létrehozni, mert minden feltétel adott. Volt orvos, eü. személyzet, ellátó személyzet, étterem, konyha, stb. És az épületek is teljesen jó állapotban voltak. Azt gondolom, – és ezért is ezt az erdei és főváros közeli helyet javaslom – még ma is könnyen alkalmassá tehető ez a terület egy minden igényt kielégítő Honvéd Otthon és múzeum befogadására!

 28. Varsányi Miklós

  1986 adták át egy évet laktunk ott mint lérak hallg .
  Nagyon szépen felszerelt épuletek voltak . Két éve vissza látogattam 😭bár ne tettem volna ! Pusztulás mindenhol siralmas . Csodálatos hely lenne közel van Bgyarmat , Starján.Bpest. Támogatnám nagyon sok sikert kívánok !!!

 29. Dr.Slzántó Mihály és felesége

  Nagyon jó lenne, de mi kivénhedt katonák katonafeleségek. akiknek a minden napos létük igen kevéske hiába szeretnénk már semmink sincs. A lakásunkat elvitte egy otthon és a más költségek amit kérnek Nekem a nyugdijamból 2..-ft maradt egy hónapban a férjemnek 5O ezer, ezért dolgoztunk több mint 4O évet a seregbe és mi büszke katona,katonafelességek voltunk. Kivánjuk akinek van még lehetősége has
  ználja ki a lehetőségeket hisz azt a pár évet még együtt tudják tölteni hisz ez még most is egy nagy család Sok sikert a kezdeményezéshez a kivitelezéshezTisztelettel a Szántó háziaspár

 30. A Honvéd vagy Veterán Otthon igényfelméréséhez ismét csatlakozott. Puskás Tivadar Híradó Bajtársainkért Alapítvány. Ezzel is segítve nem csak a hiradó szolgálat alárendelt -ségében katonai vagy polgári beosztást láttak el vagy látnak el. Az alapítvány a legetőségeihez képest segíti a felmérést és ezért minden segítséget megad.

 31. Gábor Gabrovszky

  Köszönettel!

 32. Kovács Gyula

  Kovács Zolival tartottam a kapcsolatot, több kölcsönös látogatást tettünk tiszthelyettes hallgatókkal együtt Várpalotán és Nagyorosziban. Nagy Béla ETI-s osztálytársam is részese volt a kapcsolattartásnak.

 33. Nagyné Tóth Ildikó

  Szeretném, ha ez még az én életemben megvalósulna, de nem sok reményt fűzök hozzá. Nem először merült fel ez az igény, és mindig elfelejtődik, nincs benne semmi haladás, az az érzésem, hogy a felmérésen kívűl ebből sem lesz semmi, de reménykedem, Hátha……

 34. Berény Zoltán

  Szerintem a Honvéd Szakszervezet ( Nyugállományú tagozat ) itt , meg mutathatná , hogy nem csak a ” fellengzős ” mellé beszélésekhez ért , hanem próbálkozik valamilyen eredményt is felmutatni !
  Ja , hogy az már nem működik..?!

 35. Buth Sándor

  Az alapítvány honlapján is elmondhatod a véleményed.

 36. Hermán Magdolna

  Nagyon hasznos kezdeményezésnek tartom. Bízom benne, hogy sikeres lesz a terv és célba fog érni.
  Ehhez kívánok sok sikert és erőt egészséget., kitartást.

  • Bodrogi Sándor

   Ahogy, elnezem a mai helyzetet azt lehet mondani hogy a remény hal meg utoljára

 37. Szabó Ferenc

  Sajnos a leszereléssel tönretették a Magyar Néphadsereget.Romokban a laktanyák épületek, a szárazföldi fegyvernemek tönkrementek ,igaz elavultakká váltak,de a legnagyobb baj a hivatásos katonák megalázása és sorkatonai szolgálat felfüggesztése.

 38. Tamás Magyar

  Nagyon díjazom az ötletet megvalósítható fölé némi minisztériumi segítséggel csak van olyan használaton kívüli objektum ahol helyet tudnak adni az intézménynek

 39. Kristóf Csaba Péter

  A gondolatok nagyon jók!
  Az állomanyról történő minden oldalú gondoskodás … sajnos a múltté!
  A jelenlegi honvédelmi vezetés érzéketlen, profitorientált.
  Szakmai k3tdésekbe nem bocsátkozott … tragikus!

 40. Dogossy Károly

  A történelem ismétli önmagát! Akik akkor szolgáltunk, nagyon vártuk, hogy végre európai módon kezeljék a katonákat. 1996-ig kellett várni. A törvény egyértelművé tette a katonák helyét egy demokratikus jogállamban. Preambuluma szerint? „1996. évi XLIII. törvény
  a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról1
  Magyarország függetlenségének, törvényes rendjének, valamint a lakosság és az ország anyagi javainak védelmét ellátó szervek hivatásos állományától az állam tántoríthatatlan hűséget, bátor helytállást követel. A hivatásos állomány tagjai a törvények és más jogszabályok, valamint a nemzetközi jog előírásainak megfelelően, a fegyveres szervek feladataihoz igazodó szakmai ismeretek birtokában különleges közszolgálatot teljesítenek. Az Országgyűlés – elismerve a hivatásos szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást és az azzal arányban álló erkölcsi és anyagi megbecsülés indokoltságát – a fegyveres szervek hivatásos állományának szolgálati viszonyáról a következő törvényt alkotja”
  Hát…………………….?!?!

 41. Magyarországon 40 ezer nyugállományú katona van, és számítanak rájuk a fiatalok megszólításában.
  Mi azt szeretnénk elérni, hogy ezt ne csak szavakban tegyék, hanem látszódjon a valóságban is. Ehhez természetesen újra kell gondolni, és be kell indítani a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség, valamint a nyugállományú- és veterán katonák valódi érdekvédelmében érdekelt szervezetek képviselőiből álló Idősügyi Tanács és Érdekvédelmi Fórum rendszeres működését!

 42. Dr. Gachályi András

  Magam is nyugállományú katona vagyok, és szerencsére olyan családom van, akik mindenben támogatnak. Igaz még nem szorulok egészségügyi ellátási segítségére. De mi lesz, ha olyan állapotba kerülök, hogy állandó orvosi, ápolási ellátásra szorulok. Az ilyen esetekben nagy szükség van egy ilyen embereket (betegeket) ellátó intézményre, amely méltó helyet biztosít egy arra rászoruló katonának. Ne csak szöveg legyen az idősekről való gondoskodásról, hanem valódi tetteket kérek.

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén