"Szolidaritás Katonáinkkal"

FELHÍVÁS

Tisztelt Bajtársak, Kollégák, Katonák!

Az Európa Kontakt Buth Alapítvány által létrehozott „Szolidaritás Katonáinkért Mozgalom„, valamint a Honvéd Veterán Otthon létrehozását célzó kezdeményezéshez csatlakozott Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége és a Puskás Tivadar Híradó Bajtársainkért alapítvány felhívással fordul minden aktív és szolgálaton kívüli katonához, honvédségi dolgozóhoz, valamint családtagjaikhoz.

Tudjuk, hogy több mint húsz éve napirenden van ez a kérdés, hol előjön, hol eltűnik. Célunk, hogy a szavakat végre tettekre váltva, a katonai pályát élethivatásul választók, valamint a Magyar Honvédség állományában dolgozók, aktív pályafutásuk végeztével, bizonyos élethelyzetek esetén lehetőséget kapjanak életük méltó folytatására egy minden igényt kielégítő honvédségi „Honvéd Veterán Otthonban”.

Ennek érdekében, első lépésként felmérést végzünk az – alábbi linken jelentkező – együttműködők és segítők részvételével a „Honvéd Veterán Otthon” létrehozását támogatók számáról és valós igényeiről, annak érdekében, hogy kezdeményezésünket adatokkal is alá támasztva – az együttműködésre kész szervezetekkel közösen – terjeszthessük a honvédelmi vezetés elé.

Kérjük, hogy a kezdeményezést bármely módon segíteni szándékozó természetes személyek és szervezetek az alábbi linken elérhető űrlapot kitöltve csatlakozzanak a kezdeményezéshez!


Felkérjük a honvédelmi ágazathoz kötődő civil- és nyugdíjas szervezeteket (klubokat), valamint az egyes támogató személyeket, – akik vállalják, hogy aktívan részt vesznek a várhatóan nem egyszerű feladat megvalósításában – hogy tegyék lehetővé a felmérés űrlapjának kitöltését az érintettek számára minden mai és egykor volt helyőrségben!

Kérjük, segítsenek a személyes találkozók, fórumok megszervezésében, illetve maguk is juttassák el hozzájuk az online és a papír alapú kérdőívet egyaránt!

A kérdőív online kitöltése a „KÉRDŐÍV” linkre kattintva azonnal elvégezhető. Kérjük, aki rendelkezik internet hozzáféréssel, az töltse ki a kérdőívet!

Hogyan segíthetnek?

A segíteni jelentkezett személyek és szervezetek az alábbiak szerint tudnak segíteni és közreműködni a felmérésben.

  • Helyet és érdeklődőket biztosítanak a helyszíni fórumok megtartásához.
  • Feladatot vállalnak a „Szolidaritás Katonáinkkal Mozgalom” országos szervezeti kereteinek kialakítása során.
  • Ismeretségi körükben, vagy adott településen, illetve a szervezetek klubnapjai alkalmával személyesen kérik az érintettek válaszait, melyeket azonnal rögzítenek a saját számítógépükön, laptopjukon, okostelefonjukon megnyitott kérdőíven.
  • Az adott településen a potenciális érintetteknek a személyes felkeresésével, illetve a szervezetek klubnapjai alkalmával átadják a papíralapú felmérő űrlapot, majd később összegyűjtik azokat. Az így összegyűjtött kérdőívek adatait vagy személyesen feltöltik az online űrlapra, vagy eljuttatják személyesen a mozgalom helyi, vagy megyei koordinátorához.

A kinyomtatott papíralapú kérdőívet hamarosan eljuttatjuk azokhoz, akik részt vesznek a felmérés gyűjtésében és kérik. A papíralapú, 7 oldalas kérdőívet az alábbi linkre kattintva lehet letölteni és eljuttatni az érintettekhez.

A megosztásokat köszönjük!


Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy hosszú út vezet el a célig, és addig még rengeteg vitás kérdést fogunk megbeszélni, de a mi első számú – de nem kőbe vésett – javaslatunk az, hogy a Nagyorosziban található volt laktanyát lehetne talán még mindig a leghatékonyabban átalakítani egy minden igényt kielégítő Honvéd Otthonná.

Előző

A Honvéd Otthon létrehozásáért

Következő

FEGYVERES ERŐK NYUGDÍJAS OTTHONA AMERIKÁBAN

  1. But Sándor

    László Erdős Ahogyan eddig is mondtam, az igény már húsz éve napirenden van. Nekem a Nagyoroszi helyőrség megszüntetése idején – amikor még a személyi és infrastrukturális feltételek jelen voltak – volt az a javaslatom, hogy itt kell létrehozni, mert minden feltétel adott. Volt orvos, eü. személyzet, ellátó személyzet, étterem, konyha, stb. És az épületek is teljesen jó állapotban voltak. Azt gondolom, – és ezért is ezt az erdei és főváros közeli helyet javaslom – még ma is könnyen alkalmassá tehető ez a terület egy minden igényt kielégítő Honvéd Otthon és múzeum befogadására!

  2. Dr.Slzántó Mihály és felesége

    Nagyon jó lenne, de mi kivénhedt katonák katonafeleségek. akiknek a minden napos létük igen kevéske hiába szeretnénk már semmink sincs. A lakásunkat elvitte egy otthon és a más költségek amit kérnek Nekem a nyugdijamból 2..-ft maradt egy hónapban a férjemnek 5O ezer, ezért dolgoztunk több mint 4O évet a seregbe és mi büszke katona,katonafelességek voltunk. Kivánjuk akinek van még lehetősége has
    ználja ki a lehetőségeket hisz azt a pár évet még együtt tudják tölteni hisz ez még most is egy nagy család Sok sikert a kezdeményezéshez a kivitelezéshezTisztelettel a Szántó háziaspár

  3. A Honvéd vagy Veterán Otthon igényfelméréséhez ismét csatlakozott. Puskás Tivadar Híradó Bajtársainkért Alapítvány. Ezzel is segítve nem csak a hiradó szolgálat alárendelt -ségében katonai vagy polgári beosztást láttak el vagy látnak el. Az alapítvány a legetőségeihez képest segíti a felmérést és ezért minden segítséget megad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén