"Szolidaritás Katonáinkkal"

Felhívás az aktív és szolgálaton kívüli katonákhoz

Örömmel nyugtáztuk, hogy ezen a héten többen kitöltötték azt a felmérést, amely az úgynevezett „Honvéd Veterán Otthon” létrehozását kezdeményezi, illetve az azzal kapcsolatos igényt támasztja alá.

Alapítványunk – az Európa Kontakt Buth Alapítvány – a továbbiakban is szükségesnek tartja a legalább húsz éve napirenden lévő nyugdíjas ház létrehozásával kapcsolatos hivatalos egyeztetéseknek a Honvédelmi Minisztérium illetékesei által történő ismételt megszervezését, és a minisztérium, valamint a katonák érdekvédelmében szerepet játszó civil szervezetek, és a kezdeményezést ismét elindító alapítványunk képviselőiből álló munkacsoport létrehozását.

Ezért a nyilvánosság eszközével is élve kérjük a honvédelmi miniszter urat, a Honvédelmi Minisztérium, valamint a Magyar Honvédség minden egyes vezetőjét, hogy az útjára indult kezdeményezésünkre reagálva értesítsék az alapítványunkat arról, hogy ismereteik szerint – az állami vagyon kezelőjétől beszerzett adatok alapján – milyen elhagyott katonai objektumok vannak a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt birtokában, amelyek a vagyonkezelő által a Magyar Honvédségnek, valamelyik önkormányzatnak, vagy alapítványnak ingyenes használatba adhatók.

Sajnáljuk, hogy a ma még aktív utódaink számára nem igazán érdeklődésre számot tartó ezen kezdeményezés, de szeretnénk őket is emlékeztetni arra, hogy a kor előrehaladtával az aktív állapot egyszer megszűnik, és akkor ők is ugyanúgy részesei lehetnek ennek az igénynek.

Sőt arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy másokkal ellentétben alapítványunk nem támogatja az igényjogosultak „civil nyugdíjas otthonban” történő elhelyezését, ahogyan az egyik doktori értekezésben javasolt digitális nyugdíjas otthon ábrándját sem.

Az általunk javasolt multifunkciós Honvéd Veterán Otthon létrehozásával nem csak a nyugállományú katonák és családtagjaik méltó életkörülményeiről gondoskodnánk, hanem az aktívak szüleiről is, amivel mentesíteni tudnánk őket a szolgálati feladataikat zavaró családi problémák alól. Valamint helyet adnánk a ma még nem létező – de szükséges – a fizikailag és pszichikailag sérült veteránok rehabilitációs ellátását szolgáló intézménynek, illetve az adott helyőrség, vagy fegyvernem életéhez szorosan kapcsolódó katona történeti múzeumnak is.


Kérjük, hogy az igény felmérés űrlapját minél többen töltsék ki!


Hasonló elhagyott katonai objektum sok van, és csak az idő dolgozik rajtuk.

De akár az elvett honvéd üdülők is szolgálhatnák az állományról való állami gondoskodás intézményét.

Előző

Szolidaritás

Következő

A magyar nemzeti haderő

  1. Buth Sándor

    Az alapítvány honlapján is elmondhatod a véleményed.

  2. Hermán Magdolna

    Nagyon hasznos kezdeményezésnek tartom. Bízom benne, hogy sikeres lesz a terv és célba fog érni.
    Ehhez kívánok sok sikert és erőt egészséget., kitartást.

    • Bodrogi Sándor

      Ahogy, elnezem a mai helyzetet azt lehet mondani hogy a remény hal meg utoljára

  3. Tamás Magyar

    Nagyon díjazom az ötletet megvalósítható fölé némi minisztériumi segítséggel csak van olyan használaton kívüli objektum ahol helyet tudnak adni az intézménynek

  4. Kristóf Csaba Péter

    A gondolatok nagyon jók!
    Az állomanyról történő minden oldalú gondoskodás … sajnos a múltté!
    A jelenlegi honvédelmi vezetés érzéketlen, profitorientált.
    Szakmai k3tdésekbe nem bocsátkozott … tragikus!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén