Felhívás a Magyar Honvédség aktív és szolgálaton kívüli állományához, felelős szakembereihez!

Az Európa Kontakt Buth Alapítvány az alábbi felhívással fordul a Honvédelmi Minisztérium alárendelt szervezetei minden egyes volt és jelenlegi munkatársához.

Kérjük, hogy a Honvéd Veterán Otthon létrehozásával kapcsolatos kezdeményezésünk sikerét emberi és szakmai alapon indokolva segítsék a szociális és az egészségügyi területen szolgálatot teljesítő mai és egykori bajtársak!

Közös akarattal hozzuk létre azt a multifunkciós Honvéd Veterán Otthont, amelynek kialakítása több mint húsz éve ígéret!

Minden trauma feldolgozható! És minden katona méltó az időskori gondoskodásra!

Adódik a kérdés, hogy miként lehet kezelni a poszttraumás stresszben szenvedőket?

Egyáltalán gyógyítható-e ez a betegség? Györffy Ágnes hangsúlyozza: a már kialakult betegséget sikerrel tudják kezelni a pszichoterápia változatos formáival, ahol a tünethez, az egyén állapotához, a traumatizáció jellegéhez kell, hogy igazodjon a terápia egyéni vagy csoportos formája. A betegek emellett kiegészítésként kaphatnak gyógyszeres segítséget is.

Kérjük, hogy a szakemberek álljanak a kezdeményezés mellé! Szakmai írásaikat tegyék közzé az alapítvány oldalán és minden egyéb módon segítsenek a téma fontosságát alátámasztani.