"Szolidaritás Katonáinkkal"

A Honvéd Otthon létrehozásáért

♥️ Segítséget szeretnénk kérni azoktól, akik naprakész információkkal rendelkeznek arról, hogy jelenleg kinek a tulajdonában és kezelésében rohad szét és megy tönkre a Magyar Honvédség használaton kívüli ingatlanjainak javarésze, miközben jól kihasználható és kihasznált, népszerű objektumokat ad el a kormány máról honlapra!

Konkrétan leginkább az alábbi ingatlan érdekel, de más objektumok is szóba jöhetnek. A fontos információkat az eukontakt.com@gmail.com E-mail címre várjuk!

🇭🇺 A ma illetékes honvédelmi miniszter szerint a Magyar Honvédség nem szociális intézmény. Ezt sem mi, sem egyetlen nyugállományú katonatársunk sem gondolta soha, de ettől még a Honvédelmi Minisztérium köteles gondoskodni az egykori állományának, sőt a mai veteránok rászoruló tagjainak szociális és rekreációs jogos igényének a kielégítéséről!

Már harminc éve annak, hogy felmerült az arra igényt tartó, valamint az egészségügyi, vagy szociális okokból rászoruló állomány és özvegyei részére a NATO egyes tagállamai, de főleg az amerikai veteránok és nyugállományú katonák számára biztosított feltételeknek megfelelő, vagy hasonló Honvéd Veterán Otthon minisztériumi támogatással történő létrehozása.

Nagy csend, hatalmas igény, ígéret és újabb csend. Így telt el 30 év. 😪

♥️ A Nógrád megyei Nagyorosziban települt 5. Légvédelmi Rakétaezredet már 2004-ben felszámolták, és a település önkormányzata ettől kezdődően folyamatosan jelezte igényét a 40 hektáros lőtérre, és a konyhával, ebédlővel, hálókkal felszerelt, és épp a bezárása előtt felújított laktanyára.😪

Sajnos, már 15 éve annak is hogy Nagyoroszi önkormányzata végül úgy döntött, nem tesz további lépéseket azért, hogy megszerezze a 2004-ben bezárt laktanyát, mert addigi intézkedései eredménytelenek voltak, tárgyalási pozíciója pedig bizonytalan. Erről itt olvashatunk!

A honvédelmi tárca akkor már négy éve havi egymillió forintért őríztette az ingatlanokat.

🇭🇺 2024. lehet az az év, amikor a katonák érdekvédelmének szervezeti átalakulása zajlik, hogy ismét napirendre vegyük a HM támogatását élvező Honvéd Veterán Otthon létrehozásának kérdését!

🇭🇺 Mindenkinek a segítő közreműködését szeretnénk kérni az első lépésként az igény ismételt felmérése elvégzéséhez, majd a Honvédelmi Minisztériummal elindítani tervezett egyeztetéshez!

🇭🇺 Az előzetes tájékozódás alapján igény van rá! Tehát csak rajtunk múlik, hogy összefogással, közösen megcsináljuk!

Előző

A csapatlégvédelem bölcsője

Következő

FELHÍVÁS

  1. Majsa Istvánné

    Örömmel támogatom a kezdeményezést! Nagy igény van rá! Anno 30 éve, amikor felmerült ez a gondolat, még aktív voltam, akkor is helyeseltem. Ma már nyugállományúként, 73 évesen is úgy gondolom, ha már nem tudom ellátni magam, szívesen költöznék az otthonba, hogy ne legyek a gyermekeim terhére. Ne várjunk újabb hosszú éveket! Köszönet a szervezőknek!!

  2. Varsányi Miklós

    1986 adták át egy évet laktunk ott mint lérak hallg .
    Nagyon szépen felszerelt épuletek voltak . Két éve vissza látogattam 😭bár ne tettem volna ! Pusztulás mindenhol siralmas . Csodálatos hely lenne közel van Bgyarmat , Starján.Bpest. Támogatnám nagyon sok sikert kívánok !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén