"Szolidaritás Katonáinkkal"

A csapatlégvédelem bölcsője

KÖZLEMÉNY
🇭🇺

Nagyoroszi településen mindenki büszke a falu katonai múltjára. A település és a Légvédelmi Hagyományőrző Egyesület szeretné mindezt megörökíteni a jövő nemzedéke számára.

🪖

Nagyorosziban az első katonai szervezet – a Légvédelmi Tüzér Lőtérparancsnokság – 1950. április 15-én alakult meg, mert a háború után újjá szervezett magyar hadsereg légvédelmi tüzér fegyvereinek lövészetéhez a legalkalmasabb terepet itt találták meg: Diósjenő – Nagyoroszi – Drégelypalánk községek körzetében.

💰

Ezzel kapcsolatban jelent meg az alábbi felhívás, amelyben minden érintettet, és a katonai hagyományok valódi őrzőit arra kéri az egyesület, hogy anyagi támogatásukkal segítsék az örökség megőrzését.

🇭🇺

Az Európa Kontakt Buth Alapítvány üdvözli a kezdeményezést, és felkéri a Honvédelmi Minisztérium illetékeseit a kezdeményezés támogatására, katonai örökségünk védelme, katonai emlékeink megőrzése és hagyományaink tisztelete érdekében.

🇭🇺

Nagyoroszi nem csupán az egykori csapatlégvédelmi fegyvernem katonáinak úgynevezett „szentélye” az itt zajlott tiszthelyettes képzés, technikai átképzés, vagy nem utolsó sorban az itt végrehajtott éleslövészetek emlékei által, hanem a „célrepülést”, vagy a helikopteres kutatást végrehajtó hajózó állománynak, illetve a csapatlégvédelmi alegységek, egységek parancsnoki állományának is.

Az első magyar kézi légvédelmi rakéta indítása, 1977 februárjában Drégelypalánkon, fotó: mn7486

Ezért kérjük, hogy saját erőnkhöz mérten mindannyian támogassuk a Légvédelmi Hagyományőrző Egyesület ezen kezdeményezését!

Előző

BÚCSÚZUNK

Következő

A Honvéd Otthon létrehozásáért

  1. Kovács Gyula

    Kovács Zolival tartottam a kapcsolatot, több kölcsönös látogatást tettünk tiszthelyettes hallgatókkal együtt Várpalotán és Nagyorosziban. Nagy Béla ETI-s osztálytársam is részese volt a kapcsolattartásnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén