"Szolidaritás Katonáinkkal"

Emlékhely adománygyűjtés

ETI, Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola, Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola főbejárata a 2008-as bontás alatt.

Az Üllői úti emlékhelynek magán erőből történő megvalósítása érdekében adománygyűjtést indítottunk az alábbi kezdeményezést elindítók nevében.

Kérjük, ha egyetért azzal, hogy a 110 évig ezen a területen volt laktanya és a benne működött katonai szervezetek és intézmények örökségének emléket kívánunk állítani, akkor adományával támogassa az emlékhely megvalósítását.

A emlékhely egy tervezett változata.

Elérhetőség és számlaszám

Európa Kontakt Buth Alapítvány

8000 Székesfehérvár, Séd utca 5.

Adószám: 18333611-1-07

Tel.: +36 30 2359640 

E-mail: eukontakt.com@gmail.com

Adományát az alábbi számlára utalja!

MagNet Bank Zrt.

Számlaszám: 16200247-10018369

IBAN: HU89 1620 0247 1001 8369 0000 0000

A közlemény rovatba írja be, hogy „Emlékhely”!

A támogatók nevét nyilvánosságra hozni tervezzük. Amennyiben ezt nem szeretné, a közlemény rovatba írja be, hogy „Név nélkül”!

Köszönjük a támogatást!

I. Ferenc József gyalogsági laktanya

Ki van jelen?

Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve

Előző

Emlékhely az Üllői úton

Következő

Felhívás az emlékhely támogatására

  1. Nagy György

    A javasolt emléktábla tartalma méltatlanul egyszerű. Annál sokkal többet érdemel az a nagyszerű történelmi múlt, az objektum. hiszen több mint száz éven át hazánk igazi „SASFÉSZKE” volt. Az objektumban több mint száz éven át sok-sok ezer nagyszerú honvédtisztet és katonát készítettek fel hazánk védelmére. Emlékük tiszteletére egy komoly, a történelmi tényeket objektiiven tartalmazó emlékfalat kell emelni, ideológia mentesen, a megtortént tényeket következetesen feltüntetve, az építésétől napjinkig. / képekkel, logókkak, jelvényekkel illusztrálva /, hogy méltóan tükrözze hazánk katonai küzdelmeit, eseményeit/. A megtervezésében és megépíteésében az ÁLLAMUNKNAK IS KÖZRE KELL MŰKÖDNIE. Természetesen én is küldöm a támogatásomat.

  2. Teljes mértékben egyetértünk azzal, hogy az adott területen 1898 és 2008 között állt laktanyának és a benne egykor működött katonai szervezeteknek és tisztképző intézményeknek emléke egy nagyobb volumenű emlékhelyet érdemelne. Ezért is kívánjuk a teljes 110 év örökségét őrizni. Azonban állami akarat hiányában magán adománygyűjtés alapján csupán egy emlékkő elhelyezését tartjuk megvalósíthatónak. Természetesen a mi megítélésünk szerint 15 év után ezt is sokkal több mint a semmi.
    Köszönjük az észrevételt és a támogatást!

  3. Dr. Hautzinger Gyula

    Kedves Sándor! Teljesen egyetértek a döntéssel. Szerény összeggel támogatom az emlékhely kialakítását. Örülök, hogy elfogadható, tisztességes megoldás született, nagyra törő, hagymázas elképzelésekkel szemben. Azzal is egyetértek, hogy nem várunk senkire, belevágunk magunk. Ez méltó hozzánk!Remélem, az általam is ismert honvédségi alapítványok is lehetőségeikhez mérve támogatják az ügyet. Magam, kétszer fordultam meg az Alma Mater falai között. Hallgatóként 1967-1971 között, majd jó húsz évvel később az intézmény tanszék-vezetőjeként. Köszönjük az eddigi értékes munkádat, várjuk a további fejleményeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén