"Szolidaritás Katonáinkkal"

Gyászolunk

Simon Lajos nyugállományú százados emlékére.

Mély megrendüléssel olvastuk Márti üzenetét, örök barátunk Simon Lajos az Üllői Úti Katonai Emlékhelynek a projektvezetője október elsején az esti órákban gyógyíthatatlan betegségben elhunyt.


Nehéz összefoglalni, mit jelentett ez a másfél éves közös munka, amely képletesen ezeréves barátságot takar. Azt is, hogy mit jelentett az emlékhely létrehozását kezdeményezőknek, nekünk.


Megtaláltad a köveket, elintézted, hogy térítésmentesen megkapjuk, segítettél a szállításban, hadakoztál a vadászokkal, alkudoztál a rendőrökkel. Gyönyörű tanyádon otthont adtál a kuratóriumi üléseknek.
Sajnálatosan romló egészségi állapotod ellenére az utolsó pillanatig velünk voltál. Velünk voltál az avatási ünnepségen, együtt mondhattuk: Megcsináltuk!


Lajos!
Köszönjük!
Örök barátunk, soha nem felejtünk
!

https://www.facebook.com/groups/1303811270112428/permalink/1642041302956088/

Előző

Áll az Emlékjel az Üllői úton!

Következő

Emlékhely a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola helyén

  1. Horváth Miklós

    Csak megrendülten tudom ezeket a sorokat leírni. Lajos „örök barátunkat” a tavalyi kuratóriumi-felügyelő bizottsági találkozásunk előtt személyesen nem ismertem. De, ahogy megtörtént, azonnal a szívembe zártam kedves, szerény, halk szavú, valóban szerethető személyét. Amikor az Emlékjel avatáson – sajnos utoljára – találkoztunk, már kerekes székben ültél. Nem is értettem, hogy miért, annyira felfoghatatlan volt. Közel hajoltam hozzád, üdvözöltelek, összeérintettük a homlokunkat, miközben azt súgtad nekem: „Látod, hogy hová jutottam?” Mi mást tehettem volna, rád mosolyogtam, s visszasúgtam: „De élsz, Lajoskám, élsz! Ne feledd!” Aztán elkészült – az utolsó közös – fényképünk, amelyen azért felfedezhető talán egy apró mosoly a te arcodon is. És most, október 2-án kaptam a hírt, sokakkal együtt, hogy odafent vagy a Hadak Útján, az égi regimentben szolgálsz már, s onnan tekintesz le ránk, a nélküled itt maradt bajtársaidra, tisztelőidre. Hiányozni fogsz, Lajos! Nagyon! Nyugodj békében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén