A holland kollégáktól kapott Szent Barbara

December 4-e, vagyis Szent Borbála napja nemcsak a bányászoknak, hanem a légvédelmi rakéta és -tüzér katonák számára is ünnep. Védőszentjük napja ugyanis egyben fegyvernemi ünnepük is.

Saját Szent Barbara szobrocskámmal köszöntöm légvédelmi rakéta és -tüzér bajtársaimat!

Egyúttal tisztelettel emlékezem e napon is a szintén légvédelmi tüzér édesapámra, But Sándor őrnagyra, aki Borbála napján született. 😢

Ezen a napon nagy tisztelettel köszönjük újabb támogatóink segítségét! Nagy szükség van rá!

A tatárkő szállításhoz kihozva az árok partján.

🇭🇺 Mint azt már jelentettük támogató tagságunknak, a tervezett „Emlékkő-kompozíció” alapját képező tatárkövekkel birkózunk.

Biztosak vagyunk benne, hogy igazán művészi alkotás lesz, ha sikerül eljuttatni a szobrászok telephelyére. Ők már nagyon várják, hogy a valódi méreteit és formáját figyelembe véve alkothassák meg a látványtervet, és készíthessék el a műleírást, amit csatolnunk kell az engedélyeztetés során például a Budapest Galéria véleményének kikéréséhez, valamint Ferencváros Önkormányzata képviselő testületének engedélyhez.

A tatárkő mérete és súlya azonban különleges szállítási és daruzási feladat. Újabb akadály a tervezett szállítás előtt, hogy teljes útzár kell, amit kérvényezni kell a közút kezelőtől. Szóval sem nem egyszerű, sem nem olcsó mulatság.

Ezért is kérünk mindenkit, ha már belefogtunk, csináljuk is meg! Ehhez azonban minden egyes forint támogatás segítség!

♥️ Nagyon szépen köszönjük az eddigi támogatóink segítségét, és tisztelettel várjuk a további támogatókat!

Legyél te is tagja a mozgalomnak!